Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
oktay, profiterol, tarifi, ustanın

Oktay ustanın tarifi Profiterol

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay ustanın tarifi Profiterol






Bu tarif Oktay Usta'ya ait Yapımı çok kolay ama sonuç süper lezzetli Sizde profiteröl severseniz mutlaka deneyin derim

Bu ölçülerle 80-90 adet profiteröl hamuru çıkıyor Yani üç tepsi kadar Çünkü kabarma payını düşünüp iki cm aralıklarla sıkmak gerekiyor Hamur fazla gelirse pişirip buzdolabında 3-4 gün derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz Ama fazla geleceğini sanmam bizim evde bir akşamda bitti) Krema ölçüsü tam geliyor fakat çikolata sosu iki ölçü yapmakta fayda var

MALZEMELER:

Hamuru için:

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı un

100 gr tereyağ ya da margarin

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tutam tuz

4 adet yumurta

Kreması için:

Yarım litre süt

4 çorba kaşığı un

1 su bardağı toz şeker

1 poşet toz şanti

Üzeri için:

1 paket çikolata sosu

Yarım litre süt


YAPILIŞI: Tencereye su,yağ,tuz ve şekeri koyup ocağa koyun Kaynamaya başlayınca azar azar un ekleyerek karıştırın Unun tamamını ekleyince tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin Pişen hamuru kenara alıp soğumaya bırakın Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın Elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince içine tek tek yumurtaları ekleyin Her kırdığınız yumurtayı mikserle hamura iyice yedirmeden diğerini kırmayın Hamur kekten daha sert ama kurabiyeden yumuşak yapışkan bir hal alıyor Sıkma torbasına hamuru doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük toplar halinde sıkın Önceden ısıtılımış 150 derecelik fırında 50-60 dakika yani hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin Hamuru pişirirken fırını asla açmayın Pişen hamurları fırını kapatıp soğuyana kadar fırından çıkarmayın Yoksa hamur çökebilir Diğer yandan krema malzemelerini tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Mikserle çırpıp havalandırın ve dolaba kaldırın İyice soğudukça krema koyulaşıp kıvama gelecektir Kremayı sıkma torbasına boşaltın Pişirdiğiniz hamurları torbanın ucu ile bastırıp delin ve krema ile doldurun Hamur kremayı ittiğinde dolmuş demektir Hazır çikolata sosunu tarifine göre pişirin Ilınınca hazırladığınız hamurların üstüne döküp hemen servis yapın Yoksa hamurlar yumuşayabilir

PÜF NOKTALARI:

1Hamura koyacağınız yumurtalar mutlaka oda ısısında olmalı

2Yumurtaları hamur iyice soğuyunca ekleyin

3Yumurtaları iyice hamura yedirmeden bir diğerini eklemeyin

4 Fırın mutlaka ısıtılmış olmalı

5Hamurlar pişine kadar fırının kapağını asla açmayın

6Pişme işlemi bitince fırını kapatın ve hamurları içinde 15-20 dakika soğumaya bırakın Bu süre sonunda fırının kapağını açın

AFİYET OLSUN!!!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.