![]() |
Haşhaşlı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Börekhaşhaşlı börek nazıl pişirilir - haşhaşlı tarifler ![]() MALZEMELER 4 adet yufka 1,5 su bardağı yeşil mercimek 3 adet soğan 1 demet maydonoz 1 çay kaşığı kimyon kırmızı biber, kara biber, tuz – 1 su bardağı yağlı haşhaş 1 su bardağı su YAPILIŞI Yeşil mercimek suyunu çekene kadar haşlanır ![]() Soğanlar doğranıp sıvıyağda kavrulur ![]() ![]() Haşhaş su ile karıştırılıp inceltilir ![]() Yufka yayılır ve üzerine haşhaş sürülür ![]() İkinci yufka da bunun üzerine serilip haşhaş sürülür ![]() Üstüste konan bu iki yufka 16 parçaya bölünür ![]() İç malzeme bu parçaların geniş kenarlarına konup genişçe bir sigara böreği gibi sarılır ![]() Kalan iki yufkaya da aynı işlem uygulanır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|