Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, haşhaşlı

Haşhaşlı Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Börek



haşhaşlı börek nazıl pişirilir - haşhaşlı tarifler

MALZEMELER


4 adet yufka

1,5 su bardağı yeşil mercimek

3 adet soğan

1 demet maydonoz

1 çay kaşığı kimyon

kırmızı biber, kara biber, tuz



1 su bardağı yağlı haşhaş

1 su bardağı su

YAPILIŞI


Yeşil mercimek suyunu çekene kadar haşlanır

Soğanlar doğranıp sıvıyağda kavrulur Sonra içine haşlanan mercimek, maydonoz ve baharatlar ilave edilirek böreğin iç malzemesi hazırlanmış olur

Haşhaş su ile karıştırılıp inceltilir

Yufka yayılır ve üzerine haşhaş sürülür

İkinci yufka da bunun üzerine serilip haşhaş sürülür

Üstüste konan bu iki yufka 16 parçaya bölünür

İç malzeme bu parçaların geniş kenarlarına konup

genişçe bir sigara böreği gibi sarılır

Kalan iki yufkaya da aynı işlem uygulanır Eğer haşhaşlı karışımdan artarsa sarılan böreklerin üzerlerine sürülür Fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.