Peynirli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli TartPeynirli Tart Tarifi - Peynirli Tart Yapılışı - Peynirli Tart Malzemeleri Yarım paket tereyağı ya da margarin 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta beyazı 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 küçük kalıp beyaz peynir 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı süt # Yumuşak margarin, yoğurt, yumurta beyazı ve tuz yoğurma kabına konur Parmak uçlarıyla karıştırılır![]() # Üzerine un ve kabartma tozu eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun üzeri kapatılır, 15 dakika dinlendirilir![]() # Bu arada iç hazırlanır Peynir ezilir, maydanoz ince kıyılır ve pul biber eklenerek karıştırılır![]() # Hamurdan yumruk kadar bir parça ayrılır Kalan hamur tart kalıbının kenarlarına çıkacak büyüklükte merdaneyle açılır![]() # Hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir Peynirli iç düzgün bir şekilde yayılır![]() # Ayrılan hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır Bıçakla ya da ruletle 1 parmak eninde şeritler kesilir![]() # Şeritler tartın üzerine kafes şeklinde konur Üzerine yumurta sarısı-süt karışımı sürülür![]() # Tart önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() Not: Yukarıda verilen hamur esas alınarak değişik sebzelerle farklı tartlar hazırlanabilir ![]() |
|
|
|