Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açma, sodalı

Sodalı Açma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sodalı Açma

Sodalı Açma Tarifi - Sodalı Açma Nasıl Yapılır - Sodalı Açma Malzemeleri

MALZEMELER

1 su badağı süt

½ su bardağı zeytinyağ

100 gr tereyağ

1 şişe soda

1 paket kuru maya

2,5 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4-5 su bardağı un (ben 5 + 3/4 bardak kullandım)

1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

Ilık süt, şeker ve toz maya bir kapta karıştırılıp, 10 dakika kadar üzeri kapalı olarak bekletilir

Oda sıcaklığındaki soda ve tuz da bu karışıma eklenip karıştırılır

Elenmiş un yavaş yavaş karışıma yedirilir Bu aşama da arzu edilirse mahlep de eklenir

Hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenir

Kabın üzeri örtülüp 1 saat mayalanması için hamur dinlendirilir (Ben kalorifer peteğinin üzerinde mayalandırıyorum) Hamur mayalandığında iki katına çıkmış olmalı

Mayalanan hamurdan limondan biraz küçük parçalar kopartılarak rulo şekil verilir ve hafifçe düğüm atılarak şekillendirilir

Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen açmaların üzerlerine yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam, çörek otu veya haşhaş tohumu ile süslenir

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com