Elmalı Cevizli Bohça Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Cevizli Bohça BaklavaElmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Yapılışı - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Nasıl Yapılır - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Paket Hazır Baklavalık Yufka 5 Elma 1 Kase Ceviz 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı Tarçın Şerbeti İçin: 3 Su Bardağı Toz Şker 2 Su Bardağı Su Yarım Limon Hazırlanışı: Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz![]() Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz![]() Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz![]() Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz
|
|
|
|