Muhallebili Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili GüllaçMuhallebili Güllaç Tarifi - Muhallebili Güllaç Nasıl Yapılır - Muhallebili Güllaç Malzemeleri Malzemeler: 6-7 yaprak güllaç yufkası 1,5 lt süt 2 su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz içi Muhallebisi; 1 paket hazır muhallebi (ben Dr Oetker’in ürününü aldım)3 su bardağı süt Yapılışı; 1 5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır![]() Muhallebisi pişirilir ![]() Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun![]() Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın Bu aşamada biraz ceviz içi serpin Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın![]() Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün ![]() Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|