Kadayıf Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf SarmasıKadayıf Sarması Tarifi - Kadayıf Sarması Nasıl Yapılır - Kadayıf Sarması Malzemeleri Malzemeler; 350gr yas tek kadayif 1 su bardagi cekilmis ceviz ici Yarim paket tereyagi Serbeti icin: 5 su bardagi su 4 su bardagi seker Yapilışı: Şerbetini ocağa koyun Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım )Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz ![]() Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün ![]() Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın ![]() Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz![]() Afiyet olsun |
|
|
|