![]() |
Damla Çikolatalı Brownie |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Çikolatalı BrownieBrownie - Brownie Tarifi - Brownie Nasıl Yapılır Malzeme - 185 g Sana yağı - 2 paket sütsüz çikolata - 85 g un (1 su bardağı dan 1 parmak eksik) - 2 yemek kaşığı kakao - Yarım su bardağı damla çikolata - 3 adet yumurta - 2 su bardağı pudra şekeri - 175 ml süt Hazırlanışı Küçük bir tencerenin içine su koyup, kaynatın ![]() Kaynayan suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine ısıya dayanıklı bir kap oturtup, içine küçük parçalara böldüğünüz sütsüz çikolataları koyup, tahta bir kaşık ile karıştırarak çikolatayı eritin ![]() Çikolata eriyince içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana yağını ilave edip, karıştırarak ikisinide güzelce eritin ![]() Çikolata sıvı hale gelince tencerenin üstünden alıp, oda sıcaklığında soğumaya bırakın ![]() ![]() Derin bir kâseninin içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin ![]() Bir çırpıcı yardımı ile pudra şekeri yumuratanın içinde eriyinceye kadar çırpın ![]() Karışım krema kıvamına geldikten sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu ve kakaoyu ilave edip, karıştırın ![]() Daha sonra harcın içine erimiş Sanalı çikolatayı ilave edip, iyice karıştırın ![]() En son olarak içine damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın ![]() Kek harcını, Sıvı Sana ile yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökün ![]() Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin ![]() Browninin yumuşak olması için fazla pişirmeyin ![]() Kürdan ile Browninin pişip, pişmediğini kontrol etmek için kürdanı batırdığınızda, kek harcının kürdana hafifçe yapışması gerekiyor ![]() Damla çikolatayı Brownieyi arzuya göre dilimleyip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|