Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, evde, yapım, yöntemleri

Evde Dondurma Yapım Yöntemleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Dondurma Yapım Yöntemleri



Dondurma Yapımı - Evde Dondurma Nasıl Yapılır - Ev Dondurması - Dondurma Yapmanın İncelikleri
Evde yapılacak dondurmalar üç biçimde hazırlanır


1 Yöntem:


Hazırlanacak malzeme buzluklara konan metal buz kalıplarının içine konur (bu kalıpların buz parçalarını ayıran bölmeleri kaldırılır) Buzluğun ayan orta ısıda tutulur Malzeme buzlukta 2 saat tutulduktan sonra çıkarılır Bir hayli katılaşmış olan malzeme spatulayla iyice karıştırılır, kap tekrar buzluğa kaldırılır 2 saat sonra dondurma tekrar çıkarılarak iyice kanşunlır Yine buzluğa kaldırılır, buzdolabının derecesi en soğuğa getirilir ve kap 1 saat kadar buzlukta bırakılır Dondurma yenecek kıvama gelmiş demektir Daha çok miktarda dondurma yapmak isteyenler buz kalıbı yerine buzluğa sığabilecek daha büyük bir metal kaba dondurma yapılacak malzemeyi koyabilirler


2 Yöntem:


Dondurma yapmak için özel olarak üretilmiş alet kullanılır Elektrikle çalışan bu alet, içinde dönen paletleri bulunan bir alüminyum kutudur Dondurma yapılacak malzeme bu kutuya konur Kapağı kapatılır ve kutu buzdolabının buzluğuna yerleştirilir Buzluğun buzsuz olması gerekir Buzdolabının ayan ortaya getirilir, buzluktaki kutunun kordonu buzluğun ucundan ve buzdolabının kapısındaki lastiğin kenarından çıkarılıp fişe takılarak dondurma makinesi çalıştırılır Paletler dönerek kutunun içinde bulunan malzemeyi karıştırır Böylece hem daha çabuk, hem de daha az emek harcanarak dondurma yapılmış olur Kutudaki malzeme donup, dondurma kıvamını bulunca dondurma makinesi otomatik olarak kapanır


3 Yöntem:


Çok eskiden beri kullanılan bir yöntemdir Bu yöntemle yapılan dondurma çok lezzetli olur ve sakız gibi sünen Bugün bazı ünlü dondurmacılar bu dondurmayı bu yöntemle yapmaktadır Bu şekilde dondurma yapmak için altı musluklu, kova büyüklüğünde metal bir alet kullanılır Bu kutuya tuzlu buz parçaları konur (her kg buza 150 gr kayatuzu konur)


Buzların içine, içinde dondurulacak malzeme bulunan ikinci ve daha küçük bir kutu oturtulur Kutunun içinde bulunan paletler elle çevrilerek veya elektrik enerjisiyle devamlı olarak döner Böylece buzla soğuyup donan malzeme paletlerle karıştırılır ve lezzetli bir dondurma hazırlanır Dondurma, kıvamım bulunca artık paletleri çevirmek mümkün olmaz O zaman dondurma kutudan çıkarılıp başka bir kaba boşaltılır ve servis vaktine kadar soğuk bir yerde bekletilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.