Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
yağlaması, şebit

Şebit Yağlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şebit Yağlaması



kahvaltılık tarifleri - kahvaltılık hamur işleri

Hamuru:


* 5,5 su bardağı un

* 1,5 su bardağı kepekli un

* 3 su bardağı +1/4(çeyrek)su bardağı ılık su

* 2/3 paket(40 grlık yaş mayanın üçte 2 si)maya

* 1 yemek kaşığı tuz

İç Malzemesi


* 250-350 grkıyma

* 3 büyük domates rendesi

* 3 adet büyük boy çarliston biber(veya 6-8 adet yeşil biber)-çok küçük doğranmış)

* 1 adet büyük boy kuru soğan(rendesi)

* 3 diş sarımsak(ince doğranmış)

* 2 tatlı kaşığı dolusu karabiber

* 2 tatlı kaşığı dolusu pulbiber

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ(dilerseniz sıvıyağ yerine zeytinyağ da kullanabilirsiniz)

* tuz


1 Ilık su ve şeker ile mayayı gevşetip eritinUnları ve tuzu ekleyerek hamurunuzu yoğurun(hamurun yumuşaklığı size fazla gelir ve açamam derseniz çok az ekleyebilirsiniz-ama un eklendikçe hamurunuz pişmiş hali sertleşecektir)2 katı kabarana dek üzeri örtülü yaklaşık yarım saat mayalandırın

2 Bu arada soğanı,sarımsağı ve yeşil biberi yağda kavurun(yağın yarısı ile)Kıymayı ekleyip kavurunDomatesi ve salçayı ekleyip kısık ateşte 20 dk kadar suyunu çektirinBaharatı ,tuzu,kalan yağı ve 1/2 su bardağı suyu ekleyerek 2 dk daha pişirin

3 Büyükçe tava veya sacı(aleminyum veya teflondan yapılmış olan tümsek şeklinde yuvarlak tava) ocak üzerine alıp ısıtınHamurunuzu unlu zemine kaşık yardımıyla eşit bezeler halinde sıralayın Her birini bunlayarak merdane yardımı ile yaklaşık 26 cm çapında açıp,harlı ocakta iki yüzlerini de pişirin

4 Pişen hamurlar sıcakken aralarına sıcak harçtan sürünSıcak servis yapın

5 Hamurlarımı önceden pişirip üst üste yerleştirip,üzerine havlu kağıt serip, bir poşete geçirip, bir tarafta bekletin(1-2 gün önceden hazırlarsanız,buzdolabında saklayın) (3-4 gün muhafaza edebilirsiniz) Sofraya oturmadan az önce, harcı kaynar hale getirip;hamurları da teflonda bir bir ısıtıp,sıcak harcı sürünHemen servisedinBu işlem 5 dk'nızı bile almaz

6 Eşit dilimlere kesinServiste kesilmiş limon ve yıkanmış maydanoz; veya sarımsaklı yoğurt yanında hazır bulundurabilirsinizNe şekilde tüketmek isterseniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.