Açma Kete |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Açma KeteMalzeme: 5 su b un yarım p yaşmaya 1 tatlı k tuz 1 çorba k toz şeker 1 su b süt yarım çay b sıvıyağ alabildiği kadar su İç harcı için: 2 çorba k tereyağı 1,5 su b un sıvıyağ yumurta sarısı Hazırlanışı: 5 su b un karıştırma kabına alınır Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır Toz şeker unun kenarlarına serpilir ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir Bu arada iç harç hazırlanır Bunun için tavaya sıvıyağ alınır Üzerine un ve tereyağı eklenir Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur![]() Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir![]() |
|
|
|