Yumusak un helvasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumusak un helvasiMalzemeler * 2 su bardağı un * 125 gram tereyağ * 2 su bardağı kaynar su * 1,5 su bardağı şeker ![]() Hazırlanışı 1 Tereyağı yapışmaz bir tavada ya da tencerede eritilir![]() 2 Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır Rengi açık kahve’ye dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur (Fotoğraf su eklenmeden hemen önce çekilmiştir Zaten olduğunu kokusundan da anlıyorsunuz)![]() 3 Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir![]() 4 Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırın![]() 5 Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz![]() ![]() |
|
|
|