Sarma Baklava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Baklavabaklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - sarma baklavanın tarifi - cevizli baklavaMalzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt Yarım pkt kabartma tozu Bir tutam tuz Aldığı kadar un Nişasta 1 kase çekilmiş ceviz içi Yarım paket margarin Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı: Yumurta,sıvıyağ,süt,tuz,kabartma tozu,unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim Yarım saat dinlendirmeye bırakalım Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 adet bezeler yapalım ve nişasta yardımıyla küçük küçük açalım![]() Daha sonra iki hamur arasına nişasta serpip üst üste 2 hamuru açalım incecik olana kadar ve kenar kısmından başlayıp cevizleri serpelim Yalnız hertarafa serpmeyin yatay serpin ve yanlardan 2 cm çapında katayıp oklava yardımıyla rulo yapar gibi sarın ve sonra oklavayı yavaşça çekin![]() Bıçakla istediğiniz büyüklükte kesip küçük boy tepsiye dizin ve böylelikle her iki yufkada bir ceviz koyup rulo yapıyoruz İşlemimiz bittikten sonra margarini eritip baklavaların üzerine döküyoruz![]() 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Bu sırada şerbeti hazırlıyoruz soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti döküyoruz Yanlız şerbet çok kaynar olmasın hafif bekletelim yoksa istediğimiz çıtırlıkta olmaz hamurlaşır alıntı |
|
|
|