Fıstıklı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı Revanişerbetli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır - revani yapılışı - revani tatlısı tarifi ![]() Fıstıklı revani malzemeleri 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 500 gr irmik 125 gr margarin 3 yumurta 1 çay kaşığı karbonat 100 gr kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı Şerbet için: 2 5 su bardağı tozşeker2 5 su bardağı su1 çorba kaşığı limon suyu Fıstıklı revani hazırlanışı Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın ![]() Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın ![]() Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın ![]() Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın![]() Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın
|
|
|
|