Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
semizotu, tereyağlı

Tereyağlı Semizotu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Semizotu



Tereyağlı Semizotu Tarifi - Tereyağlı Semizotu Yapılışı - Tereyağlı Semizotu Nasıl Yapılır - Tereyağlı Semizotu Malzemeleri

200 gr semizotu

1/2 soğan

1 kaşık pirinç

1/2 kaşık tereyağı

1/2 domates

4 bardak su


Kökleri kesilip atıldıktan sonra yaprakları da ayıklanan ve suda yıkanarak iyice temizlenen semizotu, bir tencereye konulan bol su kaynadıktan sonra içine atılır 10 dakika kadar haşlanır

Semizotu tencereden alınarak-suları süzülür Tenceredeki su boşaltılır Tencere ılık suyla çalkalandıktan sonra temizlenmiş bir soğanın yarısı ince kıyılarak, tereyağı ve rendelenerek kabuğu ayrılıp atılan yarım domates, ayıklanmış ve yıkanmış pirinç, suyu süzülmüş semizotu ile birlikte tencereye konur İçindekileri tamamen örtecek kadar su doldurulur 20 dakika kaynatılır Su kaynamaya başlarken bir kez karıştırmak yeterlidir

Tenceredeki su tamamen çekene kadar devam eden kaynama sonunda semizotu tabağa alınarak yenir


Not: Pirinç bazı hastalar için konulmayabilir Bunu doktor reçetesine göre ayarlamak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.