![]() |
Tereyağlı Semizotu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı SemizotuTereyağlı Semizotu Tarifi - Tereyağlı Semizotu Yapılışı - Tereyağlı Semizotu Nasıl Yapılır - Tereyağlı Semizotu Malzemeleri 200 gr semizotu 1/2 soğan 1 kaşık pirinç 1/2 kaşık tereyağı 1/2 domates 4 bardak su Kökleri kesilip atıldıktan sonra yaprakları da ayıklanan ve suda yıkanarak iyice temizlenen semizotu, bir tencereye konulan bol su kaynadıktan sonra içine atılır ![]() ![]() Semizotu tencereden alınarak-suları süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki su tamamen çekene kadar devam eden kaynama sonunda semizotu tabağa alınarak yenir ![]() Not: Pirinç bazı hastalar için konulmayabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|