Mantarlı Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı KrepKREP İÇİN: 1 yumurta 1çay fincanı süt un(Boza kıvamı elde edecek kadar) ÜZERİ İÇİN: Rendelenmiş kaşar İÇ HARCI İÇİN: 10-15 adet mantar 1 adet sivri biber 2 diş sarımsak kekik domates Yapılışı: Yumurta,un ve sütten boza kıvamında bir karışım elde ederiz Bu karışımdan yanmaz tavada 4 tane krep yaparız![]() Mantarları soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrarız Bir tavaya az sıvıyağ koyar ve mantarları bu yağda iyice kavururuz Mantarlar kavrulduktan sonra biberimizi ve sarımsağımızı ekleriz 1 ya da 2 dakika sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip birazda bu şekilde kavururuz En son kekiğimizi ekleyip kapatırız![]() Yaptığımız kreplerin içine hazırladığımız içlerden koyup bohça yaparız Bohçaları fırın tepsimize ters olarak yerleştiririz Üzerine rendelenmiş kaşarımızdan koyup kızarana kadar 200 derecede bekletiriz![]() Servis Önerileri: Eğer sulu bir yemek istersek ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı salçayı kavurup sulandırdıktan sonra fırından çıkardığımız bohçalarımızın üzerine dökerek servis yapabiliriz
|
|
|
|