Ördek Kızartması ( Domatesli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ördek Kızartması ( Domatesli)Gereçler: 1 adet ördek palazı 1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber 1 yemek kaşığı margarin 3 yemek kaşığı sıvıyağ 2 orta boy domates 1/ 2 bardak su Yapılışı: 1 Temizlenmiş ördeğin karnına ciğer, katı ve maydanozu sokup ayaklarını gerisine geçirin Tuz ve biberle ovuşturun![]() 2 Ördeği pişireceğiniz tencerede, yağı eritin Ördeği içine koyup kapağını kapatın Kısık ateşte arada bir çevirerek 20-30 dk kızarmasını sağlayın Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domates katın 30 dakika da domatesle pişirin Sonra 1/ 2 bardak sıcak su ekleyin 5-10 dakika sonra ateşten indirin![]() 3 Ördeği gögsünden keserek iki parçaya ayırın Bir servis tabağına yerleştirin; üzerine salçasını döküp servis yapın
|
|
|
|