Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çulluk, tirit

Çulluk Tirit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çulluk Tirit



Çulluk Tirit Tarifi - Çulluk Tirit Nasıl Yapılır - Çulluk Tirit Malzemeleri



ÇULLUK TİRİT

Temizlenmiş, yıkanmış 6 adet çulluğu ikişer parça edip bir çorba kaşığı yağla tencereye koyunuz Orta ateş üstünde rengi değişinceye kadar ağaç kaşıkla çeviriniz Sonra 2 kahve kaşığı un serpip kızartınız Ondan sonra 3 bardak su, doğranmış 2 ufak havuç, 1 maydanoz kökü, bir çimdik tarçın ilâve ettikten sonra tuzunu serpip, suyun 1/3'i gidinceye kadar kaynatınız İyice pişince bir kuşhaneye süzüp sıcak tutunuz Çulluk etlerini kemiğinden ayırıp birer miktar konserve türüf ve mantarla beraber havanda iyice ezip hamur yapınız Sonra ızgara ettiğiniz ince francala dilimlerinin yarısını kaynamakta olan çulluk suyuna kepçe ile birer birer daldırıp süzerek tirit tabağına düzenli döşeyiniz Sonra hamuru tamamen üzerine sıvayınız Geri kalan dilimleri de ıslatıp üstüne kapayınız Sonra kuşhanede kalan çulluk salçasını üstüne gezdirip servis yapınız

Afiye Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.