Alman Usulu Kaz Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Usulu Kaz DolmasıAlman Usulu Kaz Dolması Tarifi - Alman Usulu Kaz Dolması Nasıl Yapılır - Alman Usulu Kaz Dolması Malzemeleri ALMAN USULÜ KAZ DOLMASI 4,5 kg'lık bir kaz 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 350 gr sosis (parmak kalınlığında doğranmış) 4 büyük elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarılarak dilimlenmiş) 175 gr (1 su bardağı) kuru kayısı (bir gece suda bırakılıp süzülerek doğranmış) 2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 250 gr (1+1/3 su bardağı) fındık (fırmlanıp dövülmüş) 125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (doğranmış) 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 limon (dörde bölünmüş) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız ![]() Orta boy bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak, yumuşayıp hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz Sosisleri ekleyip karıştırarak 8-10 dakika, karışım pürtüksüz olup, sosisler pembeliklerini kaybedinceye kadar pişiriniz![]() Elma, kayısı, portakal kabuğu rendesi, fındık, ekmek içi, arpacık soğanı ile 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı biberi ekleyip iyice karıştırarak 3 dakika pişiriniz Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız![]() Kazın içini ve dışını limonla ovup limonları atınız Kalan 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı biberin yarısını kazın içine serpip kalanıyla dışını ovunuz Kazın her yanını, özellikle butların etrafını, çatalla deliniz![]() Kazın içine harcı doldurup, yarığı iplikle dikerek kapayınız Boynunu bağlayıp çeviriniz![]() Kazı göğsü üste gelecek biçimde rosto tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne koyup, fırının orta katına sürünüz 20 dakika pişirip fırını orta sıcaklığa (190 °C) getiriniz Kazı 2,5 saat daha, arasıra tepsideki yağları kaşıkla alarak pişiriniz (Kazın pişip pişmediğini anlamak için bıçağın ucunu buduna hatırınız Çıkan su renksizse kaz pişmiştir Kazı pişirirken üstüne suyundan dökmeyiniz ) Tepsiyi fırından alıp kazın ipliklerini çıkarıp atınız Kazı ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz![]() Not: Alman usulü kaz dolması, küçük patates ve kırmızı lahana ile servis edilir |
|
|
|