Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bıldırcın, domates, soslu

Domates Soslu Bıldırcın

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Bıldırcın



Soslu Bıldırcın - Ekmekli Bıldırcın - Domates Soslu Bıldırcın Nasıl Yapılır


Malzemeler:


12 adet bıldırcın

60 gram sadeyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)


SOSU:


40 gram tereyağı, ya da margarin (2 çorba kaşığı)

500 gram domates (3 büyük)



12 dilim ekmek

100 gram çiçekyağı (5 çorba kaşığı)


Tarifi:


1- Tüyleri çıkarılmış, 12 adet bıldırcının üstlerine ıslatılmış bir bez ile hafifçe ovmak suretiyle bu hayvanların üstlerine yapışmış olan bütün tüyleri temizlemeli, sonra bunların gerilerinin alt kısımlarındaki boşluğu bir bıçakla delercesine keserek ve buradan içlerine parmak sokmak suretiyle bıldırcınların biçimlerini bozmadan içlerini temizlemeli ve bir tarafa bırakmalıdır


2- Sonra, bir tencereye 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da, margarin, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve gayet küçük parçalara kesilmiş 3 büyük domates ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve küçük ateşte pişmeye bırakmalıdır


3- Domatesler pişmekte iken diğer taraftan da bi rtavaya 3 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin koyarak, yağı kızdırmak, sonra kızdırılmış bu yağa içlerini temizlemiş olduğumuz bıldırcınları atarak bıldırcınları her bir tarafları nar gibi kızarmcaya kadar ikide bir çevirmek suretiyle bunlangayet kuvvetli ateşte 5 dakika kadar kızartmalı ve sonra kızartmış olduğumuz bu bıldırcınları tavadaki yağı ile birlikte pişmekte olan domateslere katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve bıldırcınları 30 dakika daha domateslerle pişirmelidir


4- Bıldırcınlar pişince; tencereden çıkararak, bunları kabukları çıkarılmış ve aşağı yukarı 4 santim en ve 6 santim boy ve yarım santim inceliğinde dilimlere kesilmiş ve her iki tarafları da nar gibi oluncaya kadar 5 silme çorba kaşığı çiçekyağı içinde kızartılmış 12 adet kızartılmış ekmeklerin üstlerine oturtmalı ve bıldırcınların üstlerine de tenceredeki salçasını dökmeli ve servis yapmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.