![]() |
Gubate |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GubateGubate - Gubate Tarifi ![]() içindekiler 1 paket maya 1 kg un Tuz 1 paket tereyağı 1 baş soğan 2 kaşık yağ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Püre haline getirilmiş patates Tuz hazırlanışı Ilık suda eritilmiş bir paket maya, un ve tuz ile yumuşak bir hamur elde edin ![]() Eritilmiş 1 paket tereyağını yanınıza alıp iç malzemesini hazırlamaya koyulun ![]() Doğranmış soğanı 2 kaşık yağda kavurup, kırmızı biber ile karıştırın ve sos hazırlayın ![]() Bir gece önceden haşlayıp püre haline getirdiğiniz patatesle soğanlı sosu karıştırın ve kafi miktarda tuz ekleyin ![]() Hamurdan 4 beze elde edip oklavayla açabildiğiniz kadar ince açın ![]() ![]() Yufkayı üçe bölün, böldüğünüz her bir parçayı da rulo şeklinde sarın ![]() Bu işlemi diğer bezeler için de uygulayıp elde ettiğiniz 12 bezenin her birini 15 cm çapında açın ![]() İçlerine bir yemek kaşığı patatesli malzemeden koyup önce ortasını sonra da diğer kenarlarını kapatın ![]() Börekleri yağlanmış tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 200 C fırında pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|