![]() |
Tarhana Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarhana Nasıl Yapılırevde tarhana nasıl yapılır - tarhana yapımı - ev tarhanası - tarhananın yapılışı - tarhana çeşitleri - kuru tarhana - yaş tarhana Türk mutfağının geleneksel yemeği olan tarhana hem içindeki besin maddelerinin zenginliği, hem lezzeti, hem de kolay pişirilmesi bakımından eşi kolay bulunmaz bir çorba çeşididir ![]() ![]() ![]() Tarhana genellikle iki türlü hazırlanır: 1) Kuru ve toz durumunda saklanacak tarhana ![]() 2) Hamur halinde saklanacak tarhana ![]() Kuru ve toz halindeki tarhananın mutfak dolabında bir-iki yıl boyunca bozulmadan saklanması mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılacak malzeme: 100 gr pişmemiş ekmek mayası 300 gr soğan 1 kg çok olgun domates 250 gr salçalık biber (isteğe göre acı veya tatlı olabilir) 250 gr yoğurt 3 yumurta 2 kg un 1 bardak kadar su ![]() Yapılışı: Bir bardak suyla sulandırarak koyu bir sıvı durumuna getirilen ekmek hamurunu, yoğurt, kabuğu ayıklanmış, fazla suyu süzülmüş domates, kıyılırcasına ince doğranmış biber ve rendelenmiş soğan bir kabın içinde kanştmlarak koyu bir bulamaç haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu işleme hamurun kabarması tamamen duruncaya kadar devam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün tarhana toz haline getirdikten sonra ince bir elekten geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Tarhana Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tarhana Nasıl Yapılırev yapımı tarhana - kışlık tarhana yapımı - ayşe tüter tarhana tarifiMalzemeler: 1 kg ![]() 1 kg ![]() 500 gr ![]() 1 kg ![]() 1 ekmek hamuru 1 su bardağı irmik Aldığı kadar un Tuz Yapılışı: Domatesleri yıkayıp rendeleyin ![]() Kırmızı biberleri de yıkadıktan sonra haşlaın ve süzgeçten geçirin ![]() Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ![]() Bir hamur yoğurma kabında yoğurdu, domatesi, biberi, ekmek hamurunu, soğanı, tuzu aldığı kadar unla ekmek hamuru kıvamında yoğurun ![]() Bir kabın içerisinde 9 gün bekletip, sabah akşam yoğurmaya devam edin ![]() Dokuzuncu gün temiz bir beze tarhanayı parça parça koparıp serin, iki gün bekletip kurutun ![]() Kuruduktan sonra ufalayıp, kavanozlara doldurun ve gerektikçe kullanın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|