Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
yaparken, yemek

Yemek yaparken

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek yaparken



Yemek yaparken - Yemek yaparken pratik bilgiler




Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için çatlak yerine bir dilim limon sürünüz yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra olacaktır


Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz değişik bir garnitür olur

Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz

Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz evvela siraaai veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz

Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için büyük delikli rende kullanınız

Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte iki taşım kaynatıp köpüğünü almalı sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin tencerenin içinde kalıp sinmesi için mümkünse kapağın kenarını hamurla sıvamalıdır

Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz kaynayan şeker suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra şekerini katmalı hafif ateşte iki saat pişirmelidir O zaman rengi güzel olacaktır

Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız Aksi halde pişim çok uzun sürer Derin tencerelerden kaçınmalısınız Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz

Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin Çünkü araya başka bir iş girer de pişiremezseniz bezelyeler kuruyup sertleşebilir Bu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz

Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın Böylece daha yumuşak ve leziz olacaklardır

Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz

Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın Bir miktar pişirdikten sonra patatesleri çıkarın Fazla tuzun gittiğini farkedeceksiniz Bu yöntem her sulu yemek için geçerlidir


Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür Ama içine bir tutam kadar tuz atarsanız yağın patlamasını önlemiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.