![]() |
Yemek yaparken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek yaparkenYemek yaparken - Yemek yaparken pratik bilgiler Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için çatlak yerine bir dilim limon sürünüz yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız ![]() ![]() Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz değişik bir garnitür olur ![]() Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir iğne ile deliniz ![]() Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz evvela siraaai veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz ![]() Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için büyük delikli rende kullanınız ![]() Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir ![]() ![]() ![]() Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz kaynayan şeker suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır ![]() ![]() ![]() Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin ![]() ![]() ![]() Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın ![]() ![]() Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz ![]() Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|