İrmik Mantolu Parmak Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Mantolu Parmak Tatlısıİrmik Mantolu Parmak Tatlısı Tarifi - İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Yapılışı - Oktay Usta İrmik Mantolu Parmak Tatlısı Malzemeler : 2,5 Su B Söke UnYarım Paket Margarin 2 Yumurta 3 Çorba K İrmik2 Çorba K Toz Fındık1 Paket Vanilya 1 Paket Kabartma Tozu Mantolamak İçin: İrmik Şerbeti İçin: 3 Su B Toz Şeker3 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı Karıştırma kasesine yumurtaları kırın Üzerine dilimlenmiş margarini koyun Unu ilave edin Peşinden irmiği, fındığı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip hepsini yoğurun![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak gibi ya da biraz daha geniş şekiller yapın ![]() Geniş bir tabağa irmik dökün Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin Hamurlar pişerken şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini tencerede kaynatın Ilıyınca pişen tatlının üzerine dökün Şerbetini daha iyi çekebilmesi için üzerini de fırın tepsisiyle kapatın
|
|
|
|