![]() |
Pilav Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Pişirmenin Püf Noktalarıpilav nasıl pişirilir - pilav pişirmenin incelikleri - pilav nasıl yapılır - pilavlık pirinç nasıl olur - lezzetli pilav nasıl yapılırPilav Türk Mutfağının en önemli yemeklerinden biri konumundadır ![]() ![]() Pilav çok basit görülen ancak birçok püf noktası olan bir yemektir ![]() 1- İyi pişirilen bir pilav tane tane olması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Tercih edilen pirinç kesinlikle kaliteli olmalıdır ![]() ![]() ![]() 3- Pilav yapılmadan en az bir saat önce pirinci sıcak ve tuzlu suyla ıslatmanız gerekir ![]() ![]() ![]() 4- Islatılan ve yıkanan pirinci iyi bir şekilde süzmeniz gerekir ![]() ![]() 5- Tencerede tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6- Et suyu kullanmak ilk tercih olmalıdır ancak yoksa sadece su da tercih edilebilir ![]() ![]() 7- Pilav pişirilirken su-pirinç ölçüsünü büyük önem taşır ![]() ![]() ![]() 8- Su ilave edildikten sonra tencere ağzı kapatılır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|