Vişneli Pelteli Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Pelteli MuhallebiVişneli Pelteli Muhallebi Tarifi - Vişneli Pelteli Muhallebi Nasıl Yapılır - Vişneli Pelteli Muhallebi Malzemeleri Vişneli Pelteli Muhallebi Sahrap Soysal Malzemeler Vişne peltesi için; 2 su bardağı vişne suyu 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı tozşeker Muhallebi için; 1 litre süt 6 yemek kaşığı pirinç unu 1/2 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (salep koyacaksanız vanilyayı koymayın) Yapılışı Kup bardakları ya da cam kaseleri hazırlayın (6-8 adet)Pelteyi hazırlamak için; vişne suyu, nişasta ve tozşekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin ![]() Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin ![]() Muhallebiyi hazırlamak için; süt, pi-irnç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin![]() Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın![]() Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz![]() |
|
|
|