Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burma, sarı

Sarı Burma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarı Burma



Sarı Burma Tarifi - Sarı Burma Nasıl Yapılır - Sarı Burma Malzemeleri


Sarı Burma


Malzemeler

Hamur için;

2 adet yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

Yaklaşık 5 su bardağı un

Hamuru açmak için;

1 su bardağı nişasta

İç harcı için;

6 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

3 yemek kaşığı tozşeker

Şurup için;

4 su bardağı tozşeker

5 su bardağı su

2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için;

250 gr tereyağı


Hazırlanışı

Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte, şeker eriyinceye kadar karıştırın Şurubu, koyulaşması için kısık ateşte, 10 dakika daha kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin

Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Hamuru eşit büyüklükte 10 parçaya ayırın Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin

İç harcını hazırlamak için; sıvıyağı küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun Hemen unu ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun Ocaktan alıp soğutun Ceviz ve tozşekeri kattıktan sonra bir kenarda bekletin

Bezelerden birini, üzerine nişasta serip oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde ve incecik açın Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli cevizli karışım serpiştirin Yufkayı ortadan ikiye kesin Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo haline getirin Oklavanın uçlarından başlayıp ortasına doğru toplayarak büzün

Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin Sarı burmaları 4 parmak uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde dilimleyin

Tereyağını bir tavada kızdırıp kaşık yardımıyla tepsideki tatlının üzerine gezdirin

Tatlıyı 180 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin Üzerine soğuk haldeki şurubu gezdirin 30 dakika bekletip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.