![]() |
Sarı Burma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı BurmaSarı Burma Tarifi - Sarı Burma Nasıl Yapılır - Sarı Burma Malzemeleri Sarı Burma Malzemeler Hamur için; 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz Yaklaşık 5 su bardağı un Hamuru açmak için; 1 su bardağı nişasta İç harcı için; 6 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 3 yemek kaşığı tozşeker Şurup için; 4 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su 2 çay kaşığı limon suyu Üzeri için; 250 gr tereyağı Hazırlanışı Şurubu hazırlamak için; su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte, şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın ![]() ![]() Hamuru eşit büyüklükte 10 parçaya ayırın ![]() ![]() İç harcını hazırlamak için; sıvıyağı küçük bir tavaya koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() Bezelerden birini, üzerine nişasta serip oklava yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde ve incecik açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() ![]() Tereyağını bir tavada kızdırıp kaşık yardımıyla tepsideki tatlının üzerine gezdirin ![]() Tatlıyı 180 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 25-30 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|