Şeftalili Ekmek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftalili Ekmek TatlısıŞeftalili Ekmek Tatlısı - Şeftalili Ekmek Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler : 1 litre süt 1 5 çorba k un1 çorba k nişasta1 su b toz şeker1 yumurta sarısı 1 tatlı k vanilya şekeriTabanı için: 1 p kızarmış ekmek2 su b karışık meyve suyuÜzeri için: 1 kg şeftali1 su b toz şeker1 poşet toz şanti 1 su b sütHazırlanışı: Ekmek tatlısının kreması için tencereye sütü alın Üzerine un, nişasta, toz şeker, yumurta sarısı ve vanilya şekerini ekleyip çırparak pişirin![]() Kızarmış ekmekleri fırın kabının altına dizin Meyve suyunu ısıtarak kızarmış ekmeklerin üzerine dökün Sosu çekince ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökün![]() Diğer tarafta üzeri için şeftalileri soyduktan sonra küp doğrayarak toz şekerle beraber kısık ateşte pişirin Bu sos pişince ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin Bu arada krem şanti ile kremanın üzerine yuvarlak gözler yapın Pişirdiğiniz kremayı bu gözlere dökerek bir süre dışarda bekletin İlk sıcaklığı çıkınca buzdolabına alarak birkaç saat beklettikten sonra soğuk servis edin
|
|
|
|