Çatalkuyruk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatalkuyruk![]() Malzemeler; * 2 yumurta, *4 çorba kaşığı yoğurt, *1 çay bardağı sıvıyağ, *1 çay kaşığı karbonat ( yarım çay bardağı suyun içinde eritilecek) * Aldığı kadar un * Kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: 1 Tüm malzemeyi karıştırarak hamur hazırlanır ( Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında olmalı )2 Hamur oklava ile açılır Yufka gibi ince olmamalı ama çok da kalın olmamalı![]() 3 Hamurdan isteseniz bıçakla, kare, dikdörgen veya benim yaptığım gibi pantolon şekli, isterseniz bardakla yuvarlak şekil, yada bildiğiniz başkaca bir yöntem varsa o şekilde parçalar kesin![]() 4 Kızgın yağa atarak, arkalı, önlü kızartın![]() 5 Dilerseniz kızartma esnasında tuz atabilirsiniz Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|