Ördek Ciyeri Fransa Usulü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ördek Ciyeri Fransa UsulüÖrdek Ciyeri Fransa Tarifi - Ördek Ciyeri Fransa Usulü Nasıl Yapılır - Ördek Ciyeri Fransa Usulü Malzemeleri Ördek Ciyeri Fransa Usulü Malzemeler 100 gr dövülmüş fındık150 gr kayın mantarı6 çorba kaşığı sirke 450 gr tereyağı1 kg ördek ciğeri Ördek ciğeri yerine, tavuk veya hindi ciğeri de kullanılabilinir, ancak çok çok taze olmalarına dikkat!1 çorba kaşığı çok ince doğranmış maydanoz ve 1 adet ince doğranmış kuru soğan 10 gr tuz2 gr karabiber2 gr muskatHazırlanışı Ciğerleri yıkayın, süzün ve kağıt havlu ile kuruladıktan sonra 5 kaşık sirke, tuz, biber ve muskat ile 2 saat marine edin ![]() Tereyağını oda sıcaklığında iyice yumuşatın ![]() Mantarları küçük küçük doğrayın ve 20 gr tereyağı ile birlikte suyunu tamamen çekinceye kadar kavurun Tuz, biber ile çeşnilendirin ve soğumaya bırakın![]() Ciğerleri soğan ile birlikte pişene kadar sote edin 1 kaşık sirke ve maydanozu ekleyin![]() Ciğerleri soğuduktan sonra tereyağı ile birlikte robottan geçirin Macun kıvamına geldikten sonra, mantarları ve fındıkları ekleyin ve kalıbınıza yerleştirin Üzerini kaplayın ve bir gece buzdolabında bekletin![]() |
|
|
|