Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kars, ketesi

Kars Ketesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kars Ketesi



Kars Ketesi tarifi - Kars Ketesi yapilisi



Malzemeler:


*

2 su bardağı süt

*

1 su bardağı su

*

gr pakmaya

*

1 yemek kaşığı tuz

*

1 tatlı kaşığı şeker

*

Aldığı kadar un

*

250 gr tereyağ(yufkaları yağlamak için)

*

200 gr sıvıyağ(yufkaları yağlamak için)

*

2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)

Hazırlanışı:


Ilık sütte maya eritilir Su, tuz, şeker ve aldığı kadar un ilave edilip, yumuşak bir hamur elde edilir #

On dakika yoğrulur Üstü nemli bir bezle örtülüp mayalanması için sıcak bir yerde yirmi dakika bekletilir

Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanırUnlanarak tek tek açılır Tereyağ eritilir, sıvıyağ karıştırıp kaynatılır

Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır Kenarlarından esnetililerek , büyütülür

El genişliğinde şeritlere bölünür İlk parçadan başlayarak el genişliğinde katlanır Katlanan parçanın yağ akan tarafı içe gelecek şekilde koyulur, bütün parçalar bu şekilde katlayarak bir yufka bitirilirTepsiyi çok az yağlanır, keteler elle bastırarak yayılır Yumurta sarılarını

çırpıp üstüne sürülür Önceden ısıtılmış fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.