![]() |
Kars Ketesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kars KetesiKars Ketesi tarifi - Kars Ketesi yapilisi Malzemeler: * 2 su bardağı süt * 1 su bardağı su * gr ![]() * 1 yemek kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı şeker * Aldığı kadar un * 250 gr ![]() * 200 gr ![]() * 2 yumurta sarısı(üstüne sürmek için) Hazırlanışı: Ilık sütte maya eritilir ![]() ![]() On dakika yoğrulur ![]() ![]() Hamur eşit parçalara bölünerek yuvarlanır ![]() ![]() ![]() Açılan yufka geniş bir tepsi veya tezgahta yağlanır ![]() ![]() El genişliğinde şeritlere bölünür ![]() ![]() ![]() ![]() çırpıp üstüne sürülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|