Pirinçli mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirinçli mantıPirinçli mantı tarifi - Pirinçli mantı nasıl yapılır - Pirinçli mantının yapılışı Malzemeler: 2 su bardağı un 1 su bardağı su 1 5 su bardağı et suyuİç malzemesi: 1 su bardağı pirinç 1/2 demet maydanoz 1 adet soğan 1/2 su bardağı su 1/2 çay bardağı sıvıyağ tuz karabiber Hazırlanışı: Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir Ortalarına iç malzemesi konur Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir Üzerine 1 5 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir
|
|
|
|