Piliçli Sigara Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliçli Sigara BöreğiPiliçli Sigara Böreği Tarifi - Piliçli Sigara Böreği Yapılışı - Piliçli Sigara Böreği Nasıl Yapılır - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didiklenmiş) 200 gr tereyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı un 125 ml piliç suyu 125 ml süt 50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı kekik 25 gr bayat ekmek kırığı 2 adet yumurta (çırpılmış) 13 adet baklavalık yufka (her biri 3 eşit parçaya kesilmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tereyağından 150 gr ayırın Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-12 dak soteleyin![]() Sarmısağı ilave edip, 1 dak daha soteleyin Karıştırmaya ara vermeden unu serpip, 1 dak kavurun ve ateşten alın![]() Karıştırarak ve yavaş yavaş piliç suyu ile sütü katın Orta ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos koyulaşıp, kaynama noktasına gelinceye kadar pişirin Ateşi kısıp, 1 dak daha pişirin![]() Et, peynir, kekik, ekmek kırığı, tuz ve karabiberi ekleyin İyice karıştırıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin![]() Etli harca yumurtayı ekleyip, iyice çırpın ![]() Kalan tereyağını eritin Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine fırça ile tereyağı sürün Kısa kenarına, kenarlarında 1 cm boşluk bırakacak şekilde bir çorba kaşığı etli harç koyun Kenarlardaki yufkayı harcın üzerine kapatıp, diğer kısa kenara doğru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın![]() Üzerlerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak pişirin Ilık servis yapın
|
|
|
|