EZOGELIN ÇORBASı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
EZOGELIN ÇORBASıMALZEMELER 2 çorba kaşiğı un 2 5 çay kaşığı nane2 5 su bardağı et suyu2 çorba kaşığı margarin 1/2 çay kaşığı karabiber 1/4 kg kırmızı mercimek 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz 4 kişilik HAZIRLANIŞI Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın Diğer bir kapta yağı eritin, içine kırmızıbiber, nane ve karabiber katın Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp, servis yapın
|
|
|
|