Cincile Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cincile ÇorbasıMalzemeler 500 gr cincile mantarı 1 çorba kaşığı tereyağı 70 gr un 2 su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 limon Tuz, karabiber Yapılışı Cincile mantarlarının köklerindeki topraklı kısımları kesip atın ve bol suda iyice yıkayın Süzüp bir köşede bırakın Bir tencereye 1 5 lt su koyun ve içine bir limonun suyunu ve tereyağını ekleyip kaynamaya alın Su kaynamaya başlarken mantar ve tuz ilave edin Mantarları 3-4 dakika kaynatın Un, yumurta ve 2 5 su bardağı yoğurdu çırpıp bulamaç haline getirin Mantarların pişmesine yakın, hazırladığnız terbiyeyi kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edin Çorbayı 5-6 dakika kaynatın Tuzunu, karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapabilirsiniz
|
|
|
|