İstiridye Usulü Balık Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstiridye Usulü Balık Çorbasıİstiridye Usulü Balık Çorbası tarifi - İstiridye Usulü Balık Çorbası yapilisi Malzemeler • 1 5 lt (8 bardak) su• 500 gr kırlangıç filetosu (beyaz etli herhangi bir balık da olabilir) • 1 orta boy soğan (ince doğranmış) • 1 limonun kabuğu (ince doğranmış) • 1 kereviz sapı (ince doğranmış) • 2 havuç (rendelenmiş) • 2 domates (rendelenmiş) • 2 diş sarımsak (dövülmüş) • 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz • Birer çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı pul biber, nane • 1 fincan zeytinyağı Çorbanın terbiyesi için: • 2 yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı un • 1 kahve fincanı süt Tarif Tencereye su konulur İçine soğan, limon kabuğu ve kereviz sapı eklenerek kaynatılır Su iyice kaynayıp sarı bir renk alınca içine doğranmış balık filetosu atılır![]() Başka bir tarafta bir fincan zeytinyağında domates ve havuç rendeleri, ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklar kavrulur İçine baharatlar konur![]() Diğer yanda da iki yumurtanın sarısı, un ve süt ile birlikte meyane haline getirilir ![]() Tencerede kaynayan suya atılan balık filetoları 5 dakika daha pişirildikten sonra önce hazırlanan sebzeli sos, ardından da çorbanın terbiyesi ilave edilir Bir taşım kaynatılarak servis yapılır![]() |
|
|
|