![]() |
Renkli Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Sebze ÇorbasıRenkli Sebze Çorbası tarifi - Renkli Sebze Çorbası yapilisi - Renkli Sebze Çorbası nasil yapilir ![]() Malzemeler 2 Adet havuç 3 Adet kabak 2 Adet sogan 7 Çorba kasigi tereyagi 3 Çorba kasigi un 5 Su bardagi sicak tavuk suyu 1 ![]() 3 Adet taze sogan sapi Tuz, karabiber Hindistancevizi rendesi Süsleme için : 2 Dilim bayat ekmek kabugu 2 Çorba kasigi siviyag Hazırlanışı Havuç ve kabaklari temizleyip dograyin ve bol tuzlu suda ayri ayri haslayin ![]() Siganlari halka halka dilimleyip, 3 ![]() ![]() 1 Çorba kasigi tavuk suyu ilave edip kisik ateste pisirin ve kabagi ekleyin ![]() Havuçlari yaglanmis teflon tavada pembelestirin ![]() Iki ayri tavadaki sebzelere yarimsar su bardagi sicak tavuk suyu ilave edin ![]() 1 tutam tuz ve karabiber serpip sebzeler yumusayana dek kisik ateste kapagi kapali olarak pisirin ![]() Ilininca her ikisinide ezip püre haline getirin ![]() Kalan tereyagini derin bir tencerede kizdirin ![]() Unu ilave edip pembelestirin ![]() Kalan tavuk suyu, süt kremasi, kiyilmis taze sogan sapi, hindistancevizi, tuz ve kaabiberi ilave edip karistirin ![]() Kremali sosu iki tencereye paylastirin ![]() Birine havuç, digerine kabak püresini ilave edin ![]() Her ikisini de isitin ![]() Kabakli çorbayi kaselere bölüstürüp, ortasina havuçlu çorbayi dökün ![]() Ayri bir yerde siviyagda kizartilmis küp ekmek ve kiyilmis taze sogan sapi ile süsleyerek servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|