Acı ve Ekşi Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı ve Ekşi ÇorbaMalzeme - 4-6 kurumuş mantar - 115 gr Tavuk göğsü - 1 paket tofu - 50 gr Bamboo shoots - 600 ml Tavuk suyu - 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi - 1 yemek kaşığı light soya sos - Tuz, çekilmiş karabiber - 1 yemek kaşığı mısır nişastası Hazırlanışı Mantarı su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız En son olarak pirinç sirkesi, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz ![]() alıntı |
|
|
|