FÜme Balik Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
FÜme Balik ÇorbasiGerekli malzeme: 1 orta büyüklükte alabalık fileto 2 taze soğan 4 su bardağı su 2 ortaboy patates 1 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı pirinç 3-4 dal maydanoz, tuz yapılışı Soğanları ince ince kıyın Patatesleri küp doğrayın Soğanlarla birlikte 4 su bardağısuda diri kıvamda haşlayın Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin 10-15 dakika pişirin![]() Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın Çorbaya ilave edin Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekleyin Pirinç yumuşayana dek pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|