Sütlü Kış Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Kış Çorbasıkış çorbası nasıl yapılır - sütlü çorba tarifi - sütlü yapılan çorbalar ![]() Malzemeler: * 1 adet pirasa (ince dogranmis) * 1 adet havuc (+1 adet kucuk havuc, rendelenmis) * 1 adet iri patates (kup dogranmis) * 1 adet orta boy sogan (dogranmis) * 1 + 1/2 c b bezelye* 2 y k tereyagi (veya siviyag)* 700 ml tavuk suyu (bulyon olabilir) * 300 ml sut * 1/2 c k kimyon ve kisnis* Biraz karabiber ve tuz * Biraz maydanoz (suslemek icin) Yapilisi: 1 ![]() Yagi derin bir tencereye alip kizdirin, soganlari ekleyip sararincaya kadar kavurun Tum sebzeleri (1/2 c b bezelye ve rendelenmis havuc haric) tencereye ekleyip renkleri hafifce donene kadar kavurmaya devam edin![]() 2 ![]() Sebzelerin uzerine suyu ve sutu ekleyin, baharatlari da koydukan sonra karistirip kisik ateste pismeye birakin ![]() 3 ![]() Tum sebzeler iyice pistikten sonra blendirdan gecirin Bezelyeyi ve rendelenmis havucu corbaya ekleyip karistirdiktan sonra kisik ateste kaynamaya birakin![]() 4 ![]() Son eklediginiz sebzeler de pistikten sonra maydanozla susleyerek servis yapin Afiyet seker olsun!Bir tarife bagli kalarak hazirladigim corbalar bana genel olarak cok kati geliyorlar, o nedenle su miktarini arttiriyorum Yukaridaki miktarlar orjinal tarifteki ile ayni fakat size koyu gelirse corbaniz kaynarken dilediginiz kadar sut veya su ekleyebilirsiniz
|
|
|
|