Köy Usulü Etli Çorba |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köy Usulü Etli Çorbaetli çorba tarifi - etli çorba yapımı - kıymalı çorbaMalzeme - 150 g kıyma - 4 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin - 1 adet kuru soğan - 2 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı salça - 2 su bardağı domates suyu - 1 su bardağı süt - 4 su bardağı su - 2 adet sivribiber - Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1 Kuru soğanı yemeklik doğrayın![]() 2 Sivribiberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın![]() 3 Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar pişirin![]() 4 Kıyma kavrulduktan sonra içine kıyılmış sivribiberleri ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve unu ekleyip soğanlar pembeleşinceye ve unun çiğ kokusu gidene kadar hepsini birlikte kavurmaya devam edin![]() 5 Salçayı ilave edip bir taşım sebzeler ve kıyma ile birlikte pişirin![]() 6 Daha sonra içine suyu, domates suyunu, süt ve tuz?karabiber ekleyip kısık ateşte bir taşım pişirin![]() 7 Çorbayı servis tabağına alıp, taze maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin![]() alıntı |
|
|
|