Ahçıbaşının Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahçıbaşının ÇorbasıAhçıbaşının Çorbası Tarifi - Ahçıbaşının Çorbası Nasıl Yapılır - Ahçıbaşının Çorbası Malzemeleri Ahçıbaşının Çorbası 150 gr çay bardağı kırmızı mercimek1 çay bardağı tel şehriye 100 gr margarin2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı un yarım çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı domates salçası 1 yumurta 6 bardak et suyu ya da su biraz maydanoz Bir tencereye ince çentilmiş soğan ve yağı koyup pembeleşinceye kadar kavurun Kırmızı mercimekleri salça ile karıştırarak soğana katın Suyunu da koyup kaynayıncaya kadar bekletip ağır ateşe alın Başka bir tencerede tel şehriyeyi haşlayıp süzün ve bir kenara ayırın Çorba ateşten alınacağına yakın şehriyeyi içine atın Yumurtayı bir kaba kırın, içine un kattıktan sonra 1 bardak soğuk su ile karıştırın Sonra buna kaynamakta olan merimeiğin suyundan 2 bardak ekleyip, hepsini birden yumurta teli ile karıştırıp, ineceğine yakın mercimeğin içine katın Sonra ateşten alıp süzgeçten geçirip,tuz, kekik, maydanoz, ekleyip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|