Alabalık Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık ÇorbasıAlabalık Çorbası Tarifi - Alabalık Çorbası Nasıl Yapılır - Alabalık Çorbası Malzemeleri Alabalık Çorbası 1 adet alabalık 1 demet maydanoz 1 soğan 1 pırasa 1 havuç 3 adet kereviz sapı Defne yaprağı 2-3 diş sarımsak 1 çay kaşığı safran 1 patates Kekik SOSU: 1 çay bardağı krema 1 limon suyu Tuz 1 yumurta sarısı Tencereye sebzeleri koyun (Maydanoz, soğan, pırasa, havuç, kereviz sapı, patates ve sarımsak) Balığı fileto olarak kesin Kılçıklarını yıkayın Kafası ile birlikte ayrı bîr tencereye koyun Üzerine 3 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin ve süzün Tenceredeki sebzelerin üzerine ilave edin Sebzeleri kısık ateşte 20 dk pişirip mikserden geçirin Ayrı bir tasada 2 kaşık yağ ile küçük doğradığınız balık etlerini soteleyin Tencereye ilave edin İnce kıyılmış maydanozları koyup sosunu ekleyin Daha sonra bir taşım kaynatın![]() Sosu: Kremayı, limon suyunu, tuzu ve yumurta sarısını iyice çırpın ve yavaş yavaş tencereye ilave edin ![]() |
|
|
|