![]() |
Ovmaç Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ovmaç Çorbasıovmaç çorbası nasıl yapılır - ovmaç çorbası tarifi - iç anadolu yöresi ovmaç çorbası - tavuk etli ovmaç çorbası Malzemeler: 150 gr ![]() 5 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Hamuru İçin; 1 Su bardağı un 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı su Terbiyesi İçin; 1 Su bardağı yoğurt 1 Çorba kaşığı un 1 Adet yumurta 1 Tatlı kaşığı tuz Tarifi: Un, düz bir zemine konur, ortası havuz gibi oyulur, yumurta, 1 çorba kaşığı su ve yarım kaşık tuz eklenerek sert bir hamur yapılır ![]() Hamur en az yarım saat dinlenmeye bırakılır bu arada tavuk eti tavla zarı şeklinde doğranır, üzerine 5 su bardağı su ilave edilir, yumuşayana kadar haşlanır ![]() Dinlenen hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında yuvarlanır ![]() ![]() Haşlanan tavuklu suya kalan yarım çorba kaşığı tuz eklenir, üzerine ovmaçlar atılır, sıvıyağ katılır ![]() ![]() Sıcak olarak servis kaselerine konur ![]() ![]() Not: Ovmaç çorbası İç Anadolu bölgesinin pek çok ilinde farklı adlarla hazırlanır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|