![]() |
Zencefilli Armut Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Armut Çorbasıarmut çorbası nasıl yapılır - tavuk suyuna armut çorbası - sütlü armut çorbasıMalzemeler: 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı taze zencefil (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince kıyılmış) 500 g armut (4'e bölünüp, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, ince dilimlenmiş) 50 cl ![]() 1/2 tatlı kaşığı tuz 25 cl ![]() 4 maydanoz dalı Yapılışı: Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() Armut dilimlerinin birkaçını süsleme için ayırıp, geri kalan dilimler, tavuk suyu ve tuzu tencereye ekleyerek, tencerenin kapağını yarı yarıya kapatın ve armut dilimleri yumuşayıncaya kadar (15-20 dakika) pişirin ![]() Tencereyi ateşten alıp karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Not: Orta Avrupa'da çok beğenilen meyva çorbaları, menünüze hoş bir değişiklik katacaktır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|