Köfteli Hamur Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Hamur Çorbasıçorba tarifleri - çorba çeşitleri - hamurlu çorba - köfteli çorba tarifi ![]() Malzemeler Köfteler için: 200 gram kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı ayçiçekyağı Hamur için: 250 gram un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ılık su Çorba için: 1/2 litre et suyu 1 şişe hazır domates suyu ya da 1 kg taze domates (rendelenip süzgeçten geçirilmiş) 2 tatlı kaşığı tuz 1 litre su 1 kg yoğurt 1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası 1 adet yumurta Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı nane Köfteli Hamur Çorbası Yapılışı Kıymayı , tuz ve karabiberle yoğurun Küçücük köfteler yaparak ayçiçek yağında kızartın Kağıt havlu üzerine alın Unu, tuz ve su ile yoğurarak katı bir hamur elde edin Bol un serpip, oklava ile yuvarlak açın Oklavaya yufkanızı sarın Ortadan boylamasına kesin Erişte kalınlığında küçük şeritler yapın ve daha sonra küçükkareler kesin Et suyunu ve domates suyunu, 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 1 litre su ekleyerek kaynatın Hazırladığınız hamurları karıştırarak dikkatlice suya atın Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin Hamurlar pişince köfteleri suyun içine atın Ayrı bir yerde yoğurdu, nişastayı, yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzuiyice çırpın Kesilmemesi için çorbaya biraz soğuk su ilavesi yapın Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan tencereye ilave edin Tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin
|
|
|
|