Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmasalçalı, kazı, kızartması, yaban

ElmaSalçalı Yaban Kazı Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ElmaSalçalı Yaban Kazı Kızartması



ELMA SALÇALI YABAN KAZI KIZARTMASI


Servis (Kaç Kişilik): 4-5


Malzeme Listesi:


1 kilo ağırlığında bir yaban kazı,

25 gram margarin yağı,

1 elma,

1 tutam merzengüş veya kimyon,

yeteri kadar tuz,

4-5 yaprak marul veya kıvırcık salata


Yapılışı:

Yaban kazının tüylerini ve iç organlarını iyice temizledikten, imkanlar müsaitse 2-3 gün temiz kar yığınına gömülür, aksi takdirde buzdolabına konur Sonunda yıkanıp iyice kurulanır İnce tüyleri alazlamak için tütsülenir, kazın içi ve dışı bol su da iyice temizlenir Ardından kimyonla veya merzengüş otu ile yaban kazının dış yüzeyi ovulur Elmanın kabuğu soyulup yıkanır ardından yaban kazının temizlenmiş karın boşluğunu konur 25- 30 gr margarin ayrı bir tavaya konularak ateşe yerleştirilir İyice kızdırılmış yağın içine yaban kazı tuzlanır ve yerleştirilir Arada bir çevrilerek tüm yüzeyi nar gibi kızartılır, sonra yaban kazı tavadan çıkarılmadan ateşten çekilir ve orta derecede ısıya ayarlanmış bir fırına verilir


Yaban kazı pişerken ara sıra tavanın dip tarafında yığılmış su bir kaşık yardımıyla alınarak yaban kazının üzerine gezdirilir Kazın et suyu çok yetersizse, kaynar su katmak mümkündür Yaban kazının pişip pişmediğini anlayabilmek için bir çatalı hafifçe yaban kazının buduna sokun, kolayca giriyor ve kırmızı renkte kan çıkmıyorsa yaban kazı artık pişmiştir Çünkü yaban kazının en sert yeri bududur Pişen yaban kazı fırından alınarak ve dipte birikmiş olan suyu çekilir, yerine kalan margarin yağı konulur ve tavanın üzeri örtülü tekrar 5-6 dakika fırına sürülür ardından çıkarılır 10-15 dakika süreyle soğutulur Öte yandan sebze yaprakları akan suyun altında temizce yıkanır ve suyu süzülür Yıkanan marullar tabağa düzenli bir şekilde sıralanır Soğumuş yaban kazı parçalara ayrılır yaprakların üzerine konulur Yaban kazının içinde pişmiş olan elmalar iyice ezilip püre yapılır, tavadan alınmış salçayla karıştırılır, ayrı bir salça tabağına konulur ve yaban kazıyla birlikte servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.