![]() |
Elmalı Ördek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Ördekördek nasıl pişirilir - ördek pişirme tarifi - ingiliz mutfağından ördek tarifi - fırında ördekMalzemeler: 6 kg'lık 1 ördek (pişmeye hazır, sakatatı temizlenmiş) 4 elma (kabukları soyulup, çekirdekleri ve ortalarındaki sert kısımları çıkarılarak, iri zar biçimi doğranmış) 2 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış) 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karabiber Yapılışı: Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip, ısıtınız ![]() Elma, tarçın, adaçayı ve limon kalbuğu rendesini bir kaseye koyup, elmaları malzemeye iyice bulayınız ![]() Ördeğin butlarını, arkasını ve göğsünün alt kısmını çatalla deliniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı, tavuk suyu, şeker ve biberi küçük bir tencereye koyup, harlı ateşe oturtarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisini fırından alıp, ördeği ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz ![]() ![]() Büyük bir kaşıkla, tepside kalan suyun üstündeki yağı alıp atınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, sosu ördeğin üstüne dökerek servis diniz ![]() Not: Batı İngiltere mutfağından alınmış elmalı ördek, ördeğin en lezzetli pişirilme biçimlerinden biridir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|