![]() |
Selanik Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selanik Böreğiselanik böreği nasıl yapılır - izmir mutfağından selanki böreği tarifi - kıymalı börekMalzemeler: Hamuru için: 750 gr ![]() 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı sirke Aldığı kadar su Tuz İç harcı için: 350 gr ![]() 4 soğan 1 paket dolmalık fıstık 1 demet maydanoz 1 demet dereotu Karabiber Zeytinyağı Hamuru açmak için: 50 gr tereyağı1 Çay bardağı sıvı yağ Yapılışı: 750 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Ilık su azar azar una eklenir ve yoğrulmaya başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tavada 1 paket dolmalık fıstık kavrulup bir kenara alınır ![]() ![]() Harca karabiber, tuz, zeytinyağı ve kavurduğumuz dolmalık fıstıklar eklenir ve ocağın altı kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tabana yayılacak olan ilk beze en büyük, ortası için açacağımız en küçük ve üzerine kapatacağımız ise orta büyüklükte olması gerekiyor ![]() ![]() Açılan bezenin üzerine tereyağı gezdirilir ve üzerine yeni beze konur ![]() ![]() ![]() ![]() Son bezenin üzeri yine yağlanmaz ![]() ![]() ![]() ![]() İç harç hamurun üzerine yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|