Acı Peynirli Mini Tartlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Peynirli Mini TartlarAcı Peynirli Mini Tartlar Tarifi - Acı Peynirli Mini Tartlar Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları Malzeme - 1 ölçü tart hamuru, şeker yerine - 1 çay kaşığı tuzla hazırlanmış - 100 g ceviz içi, ince çekilmiş - 3 diş sarımsak, dövülmüş, (isteğe bağlı) - 125 g ezilmiş beyaz peynir - 1 çorba kaşığı acı biber salçası - 50 g Sana Hamurişi, eritilmiş - Tuz - 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber - 2 çay kaşığı kuru nane - 60 ml su - 10 büyük boy veya - 20 mini tart Hazırlanışı Fırınınızı 190 ºC'ye getirip ısıtın ![]() Tart hamurunu temel tariflerde verilen biçimde hazırlayın Küçük tart kalıplarını iyice yağlayın Hamuru bıçak sırtı inceliğinde açın Büyük tartlar için 10 cm'lik bir kalıp veya bardak ağzıyla (küçükleri için 4 cm'lik kalıp veya çay bardağı ağzı) kesip kalıpların içine yerleştirin Artan hamurları toplayıp tekrar açıp keserek kalıpları doldurun![]() Hamuru, elinizle kalıplara yerleştirip kalıbın şeklini almasını sağlayın Üzerlerine çatalın ucuyla eşit aralıklı izler verin Her birinin üzerini kapatacak kadar yağlı kâğıt koyun ve kâğıtların içlerini de ağırlık yapması için herhangi bir bakliyatla doldurun Kalıpları bir tepsiye dizip fırına sürün 15 dakika pişirin Bu sürenin sonunda üzerindeki bakliyatlarla beraber yağlı kâğıtları çıkarın Tartları, içlerinin renk alması için 5 dakika daha pişirin Fırından alın Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın![]() Kalan malzemenin tümünü ezerek karıştırın Tartların içine doldurun![]() Dereotu dalları veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin ![]() Not: Peynirindeki acı miktarı, damak zevkine göre artırılıp azaltılabilir ![]() Mini tartlar için bakliyatla ön pişirme yapmanız gerekmez Doğrudan fırınlayıp, altın sarısı renk alıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacaktır
|
|
|
|